perjantai 22. maaliskuuta 2013

Kerava paukutti PuB:n kakkosen kanveesiin

Big Dog sanoo: hyvästi, kausi 2012-2013.



PUB 2 
vs.
Keravan
Kori-80
OldBoys
55-67 (33-36)




Punaportin Bluesin kakkosjoukkueen M5D-kausi päätettiin kotiottelulla Kaaressa. PuB havitteli kolmospaikkaa, Kerava päätyisi sarjataulukon puoliväliin - kävi tässä matsissa miten hyvänsä...

Ottelu alkoi vastustajan neljällä kolmosella. Keravalaisten #15, "Peltola", painoi sisuksiin tehoilla 4/5. Tilanne 0-12 ja moikka moi.

Daddy Joutsimo avasi PuB:n koritilin kakkosellaan - ja sitten tulikin jo taas kolkki keravalaisilta. Numero 55, "Mäntynen", upotti sen häneensä. Tilanne 2-15 ja morjensta pöytään.

Karmea alku. 6-23 jo. Pakko piristää fotolla:


Punaportin Blues 2 - ikuistettu 22.3. kaudenpäätösottelussa.
















Ensimmäinen kymmenminuuttinen päättyy lukemiin 10-23. Shit is ugly like a muuhfuka. Nyt tarvitaan coach Big Dogin taikoja ja stragedisia linjauksia:


PuB 2:n ylimoguli, viiden tähden kenraali Big Dog.















Toisella kympillä Keravan #15 alkaa väsyä: kolmoset lähtevät kaukaa, mutta päätyvät epäosoitteeseen. Numero 5, "Toppinen" on ollut ja tulee olemaan pimennossa koko pelin.  Touko Helasen kolmen kolmosen innoittamana kotijoukkue kirii ensin tilanteeseen 23-25 ja sitten Reima Salomaan kakkosella tasoihin... Kunnes taas on kapula rattaassa: OldBoysin numero 15, "Peltola", ja kolme pistettä. Kertaa kaksi. 27-31.

Kun toista neljännestä on jäljellä kaksi minuuttia, Pena ja Toppinen ottavat siinä vähän pientä verbaalista verilöylyä ja riikinkukkomaista pullistelua. Tuijotuskilpailu on kuin nyrkkeilyottelun edellä. Tästä on tuleva kuuma ottelu! ("Nyt lopetatte sen mussuttamisen", sanoo tuomari.)


Pena ja Toppinen ottivat pienen tuijotteluhetken...
















Puoliajalla tilanne on 33-36. SP Hakamäen viime sekuntien kori ja sitä edeltäneet Hillo-aikakaudet toivat PuB:n miltei tasoihin. Tästä tilanteesta oli erinomainen jatkaa jälkimmäiselle ottelupuoliskolle - etenkin kun Keravan kone alkoi selvästi hyytyä. Heitot lentelivät jo minne sattui, ja jalkakin alkoi painaa... Ilmassa oli kaudenpäätöskotivoiton viehättävä aromi.

It's HILLU-TIME! Jukka Hillo on hurjassa iskussa: älykkäitä unelmasyöttöjä vapaille äijille korin alle, neljä kakkosta ja kolmoinen, jolla PuB tulee taas aivan kantaan kiinni: 38-40. Yleisöä on kymmenen ja se mylvii. Aapo Nuutinen kiskoo katsomossa jo neljättä Monster Energyään...

Igor Jacovic - hyökkäyslevypallo ja himomuussaus! 40-40! "Aika vahva suoritus", kommentoi ottelun dvd-kuvaaja Lasse Vuorinen, kapteeni, joka on tänään sairaslistalla.

Ai jai. Pena kaatuu isoon skriiniin. Lentopalloparketti tömähtää. Tekee höpöä, mutta ilmat eivät miehestä poistu pihalle. Sitten "Toppinen" nakkelee palloa pussukkaan.

Touko Helanen pomppii hyvin, pallo kimpoilee kourista omille. Petun puolustusjalat ovat taipuisaa terästä. Reiska Raymond Salomaan pehmeät kätöset tuottavat yksi- ja kaksipisteisiä. Itse asiassa koko 11-miehinen porukka pelaa varsin tasalaatuista koripalloa, kun taas Kerava on aika lailla yhden miehen show. Kolmatta kymmenminuuttista on jäljellä minuutti ja kahdeksan sekuntia tilanteen ollessa 42-46.

Keravalaiset ovat suuria, joten PuB turvautuu kaukoheittoihin. Ne eivät vielä osu. Niiden täytyy alkaa osua. Keravalaiset ovat suuria, mutta eivät silti muussaa korille. He heittelevät kaukaa. Kolmas jakso PuB:lle 11-10 Kaius Karjun viimeisen sekunnin nollakulmaheitolla!

Päätösjakso on PuB:n. Repe Salomaa tuo jengin tasoihin (46-46) vapaaheitoillaan ja sitten on  jo Räppi-Simo Hakamäkikin karussa. Kaksi pistettä ja johtoasema - ensimmäistä kertaa! Ja arvaa mitä: se on Räppi-Simo asialla toistamiseen! Tilanne 50-46. Aikaa jäljellä 7:34. 

Ei juma. Nyt alkaa tulla niitä pelättyjä pallonmenetyksiä. Johtoasema alkoi jännittää. Pallo on kuin rasvaa ja rasva ei lopu koskaan. Kolme menetystä, tilanteeksi 50-50 ja and-one tilanteesta vielä Kervolle vapari.

Igor lentelee. Pena hiillostaa Toppista. Toppinen saa viidennen virheensä. Mies on ulkona pelistä. Out of games. Disc full. Abort. Ignore. Retry? No, please. #15 osuu kolmosen. Nyt alkaa ahdistaa. Kerava on kuin huomaamatta painellut kuuden pisteen johtoon: 50-56... Mutta sitten pamahtaa kaukaa kaaren takaa ISO PAUKKU. Se on coach Pena Mattila ja kolmipisteinen verkon perille. Räpylä ylös ja kättentaputukset kotiyleisöltä. Vaan ei auta. Se sama #15, jota tässä nyt on hoettu, kuittaa kolmosellaan.

Kaksi ja puoli minuuttia aikaa. 53-59. Tämä peli oli omissa käsissä. Nyt se ei enää ole. Tänään ei ole myöskään Igorin päivä vapaaheittoviivalla: 0/4.

Keravan #8 saa viidennen virheensä. Äijiä riittää kyllä, että ei siinä mitään sillä tavalla ole sen ihmeellisempää sitten. Viimeisen naulan PuB-arkkuun iskee Keravan järkälemäinen #47, joka tykittää korin alta tilanteeksi 54-61.

Tämä ei ollut hyvä eikä kiva ottelu. Tämä oli kakka. Kakkamooses.

Pistejarnot: Jukka Hillo 11 (MVP), Reima Salomaa 10, Touko Helanen 9, Sami-Pekka Hakamäki 6, Antti Ruponen 6, Daddy Joutsimo 4, Igor Jacovic 4, Pena Mattila 3, Kaius Karju 2,  Juha Haukka 0 ja Sami Savolainen 0.

Jaksot: ensimmäinen 10-23, toinen 23-13, kolmas 11-10 ja neljäs 11-21.

Loppukommentit: "Vuosikymmenten koripallokokemuksella uskallan kapteenin auktoriteetillani antaa PuB kakkoselle kaudesta ysi miikan. Tavoitteet ylitettiin, ja se on sillä hyvä." -kapteeni Lasse Vuorinen

"Onneksi mä olin paskin, niin ei voi haukkua kenenkään peliä." -coach Big Dog Mattila