maanantai 4. helmikuuta 2013

Kapteeni Vuorinen kaatoi PWA:n Petu Mattilan paluuottelussa





PWA - PuB 2
60-68 (31-35)








Kärki on kaukana, mutta ei auta. Taas kerran mennään moottoritietä pääkaupunkiin hakemaan sarjapisteitä himppeen - otteluisäntänä alemman keskikastin P.W.A.

Runoa pukkaa jo menomatkasta:


moottoritien lohduton pimeys
musta kuin kahvi mukissani

samaa sävyä
koko yö ympärillä

ainoana hehkuna
muistojeni valot

(coach Big Dog Petu Mattila 4.2.2013, ennen peliä)

Sitten itse otteluun. Pienellä rosterilla oltiin liikenteessä. Paljon loukkaantumisia ja kaikenmoisia poissaolemisia. Näillä resursseilla mennään, sanoi mummo lumessa. PWA ei ole huono porukka, joten takki auki on turha lähteä. Stadilaisilla on nimittäin neljä voittoa ja kahdeksan tappiota - ei mikään heittopussiporukka, siis. Kakkospupi puolestaan lähti tähän otteluun kolmannelta sarjapykälältä, jonka sijoituksen PuB:n kanssa jakavat kaksi muutakin joukkuetta 16 sarjapisteellään. Top kolmoseen on siis tunkua, eipä mitä.

Ennen ottelua saan puhelimeeni nimettömiä tekstiviestejä, jotka vihjailevat valkku Pena Mattilan pelaavan (!) tässä ottelussa. Kas siinä olisikin uutiskynnyksen ylittävä sensaatio, mikäli toteutuisi. Saas nähdä... Pena on nimittäin ollut melko kauan jalkaa parantavalla lomalla. Itse asiassa tuo loma on ollut niin pitkä, että siltä on epätodennäköistä palata. Henkistä kanttia vaaditaan toden totta.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että reilusti vajaamiehisenäkin PuB 2:n onnistui hakea pisteet Maunulan yhteiskoululta. Lasse Vuorinen oli lietsonut itsensä sellaiseen vireeseen, että alta pois - 26 pistettä on saalis, jonka edessä on niiattava syvään. Kauden paras peli Vuoriselta. Myös Kaius Karju pelasi kauden parhaansa: paikka kymppikerhossa irtosi sillä pistesaldolla, jolla kymppikerhoon päästään. Pelaajavalmentaja Pena Mattilalle pitkä pelaamaton jakso oli tehnyt erityisen hyvää, sillä miekkonen kiskaisi kaksi kertaa kolmipisteisen verkon perille! Kaikkiaan nuo pinnat jakautuivat varsin ilahduttavasti:

Vuorinen 26
Karju 10
Jukka Hillo 9
SP Hakamäki 6
Mattila 6
Igor Jacovic 5
Matti Heikka 4
Reima Salomaa 2

Joka ukko pääsi pisteille. Loistava suoritus koko kakkospupilta. No, millä se voitto sitten tuli? Sillä, että ensimmäiset kaksi jaksoa oltiin miltei kokoaikaisesti häviöllä. Sillä, että Raymond Salomaa ja Pena Mattila ratkaisivat, kun oli tarve ratkaista. Ja sillä, että kapteeni on löytänyt naisen. Menestys naisrintamalla heijastuu välittömästi myös tapahtumiin peliparketilla.

Sanottuja:

"Kaius Karju teki tänään PuB:n Viron ennätyksen. Kymmenen pistettä!" (Vuorinen)

"Sopisiko, että me vihellämme tästä eteenpäin?" (tuomari Mattilalle henk. koht. puhuttelussa)

"No sitähän mä alunperin toivoinkin." (Mattila tuomarille)

"SP Hakamäen energiataso oli luokkaa Compton." (Vuorinen)

"Hikinauhajarmon hikinauhat olivat vaan lisäntyneet." (Vuorinen)

"Henkka-Maukka oli loukannut jalkansa ja oli nyt toimitsijana." (Vuorinen)

"Pena toi kentälle rähinää, aggressiota, huutoa, vittuilua - ja kaksi maailmanluokan kolkkia!" (Vuorinen)




yö saapui
hiuksissaan paperilyhtyjä

(coach Big Dog Petu Mattila 4.2.2013, pelin jälkeen)