torstai 11. lokakuuta 2012

PuB 2 proudly presents: Small Turpasauna inna di Roihuvuori
















Isku-Basket - PuB 2
50-53 (30-25)

Punaportin Bluesin kakkosjoukkue pelasi kauden toisen ottelunsa Isku-Basketin vieraana Helsingin Roihuvuoressa.

Vastustajaa voitiin pitää ennakkosuosikkina, sillä se himomuussasi lokakuun alun avausottelussaan Basket Team Tikkurilan lukemin 87-33. Hämeenlinnalaismiehistön taannoin avaus oli selvästi vaisumpi - LePy Faijoilta tuli sipuliin 57-71. Tällaisissa ennakkoasetelmissa lähdettiin parkettia kuluttamaan itähelsinkiläisessä palvelualojen oppilaitoksessa.

Avausjakso oli surrealistinen. Vastustajan pieni ketterä Lahtiala sai puolustaa sivu- ja päätyrajan väärällä puolella palloa sisään syöttävää kapteeni Lasse Vuorista, joka koetti toistamiseen purkaa omituista tilannetta syöttämällä äijästä läpi. Tuli aika kysyä tuomari Jyrki Salovaaralta, saako sivurajan väärällä puolella puolustaa. Tuomari Jyrki Salovaara tähän vastaamaan, jotta "mä näin sen, mutta mä hyväksyin sen" ja pam: Vuoriselle tekninen virhe suunsoitosta.

Asiaa ei voinut jättää sikseen, sillä tuomari Jyrki Salovaara ja hämeenlinnalaiskapteeni olivat sentään vanhoja tuttavia - en käyttäisi tässä yhteydessä voimallista sanaa ystävä - jo  takavuosilta, joten kapun oli toki vielä varmistettava, onko tällainen puolustaminen sallittua - ja senhän sitten tietää, jotta mitä siitä seuraa. Vuoriselle toinen teku, ja hetken perästä mitä kohteliaimmin asiasta tiedustelevalle penkille teku, sitten coach Mattilalle teku ja hetken päästä kaksikon määrätietoinen saattaminen pukuhuoneeseen lempein saatesanoin: "Ota toi valmentaja mukaan!" (Jyrki Salovaara)

No, siinä kävi sitten niin, että parivaljakko Vuorinen - Mattila vietti yli puolet peliajasta itähelsinkiläisen palvelualojen oppilaitoksen pukuhuoneessa kuunnellen, hurraako siellä hallissa oma vaiko vihulainen. Sitten tuli kauan odotettu tieto, pukuhuone täyttyi hikisistä mutta kovin onnellisista äijistä:

LET'S GO, PUPIIIIIIIIIIIIIIIII! Ottelu on päättynyt. Se on päättynyt lukemiin 50-53 (30-25). Parketille jäänyt joukkio on dominoinut levypallopeliä, se on kiskaissut päätösjaksolla 10-0-runin ja painellut kolmella pisteellä ohi. Siellä on puoli vuotta nilkkavaivan vuoksi sivussa ollut Jani "Postman Pat" Postareff nakutellut 20 pinnaa, Hese Niemi 9, Daddy Joutsimo 6, Aapo "Big Aapo" Nuutinen 4, Matti Heikka 4, Jukka Hillo 3, Lasse Vuorinenkin ehti 3, SP Hakamäki 2, Reima Salomaa 2 ja Juha Haukka 0. Tekivät miehen työn, nuo.

Ja sit äkkii bäkkii Hämppää. 

(Hakusanat: Jyrki Salovaara, silti, vierasvoitto)



"Elämäni hullunkurisin ottelu. Ja lyhyin." 
- PuB-kapteeni Lasse Vuorinen


"Siellä oli joukkueellinen Philadelphian Rocky Balboja."
- PuB-koutsi Petu Mattila